MUT hecht veel waarde aan producten met kwaliteit. Al onze producten zijn 100% handgemaakt. Zoals u begrijpt zijn onze beelden niet gebeeldhouwd, het materiaal wordt in onze handgemaakte afgietwielen gegoten en vervolgens wordt elk detail in de hand afgewerkt. Het is een lang proces dat veel precisie en liefde nodig heeft voor dit resultaat! Het materiaal dat in onze creaties wordt bestaat voor een groot gedeelte uit hars en keramiek.

Voor de houten producten wordt gebruik gemaakt van acacia en bamboe hout. Acacia is een sterke en milieuvriendelijke hardhoutsoort die vanwege de fijne nerf en warme kleur uitstekend geschikt is voor decoratieve- en keukenartikelen en makkelijk is in onderhoud. Het is een duurzame loofhoutsoort en de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven de meubels een warme uitstraling. Één van de andere grote voordelen van acaciahout is dat je niet bang hoeft te zijn dat het gaat scheuren.

Net als acacia heeft ook bamboe ontzettend veel voordelen. Zo heeft bamboe hout een fantastisch duurzaam goed verhaal. Bamboe groeit ontzettend hard. Er zijn bamboesoorten die per dag meer dan één meter groeien en na 2 jaar klaar zijn om gekapt te worden. Na het afknippen groeit bamboe gewoon weer verder. Hierdoor ontstaat er dus geen ontbossing of gronderosie door de teelt van bamboe. Daarnaast is het een luchtzuiverende plant, die wel 35% meer zuurstof produceert dan een gemiddelde boom van dezelfde omvang. Ook kan de hele bamboeplant gebruikt worden, zodat er geen restafval overblijft. Een verantwoorde keuze dus.